Депутати от ДПС внесоха предложения за промени в Закона за обществените поръчки

...
Депутати от ДПС внесоха предложения за промени в Закона за обществените поръчки
Коментари Харесай

Без инхаус и раздаване на пари с постановления на МС, иска ДПС

Депутати от ДПС внесоха предложения за промени в Закона за публичните поръчки и в Закона за обществените финанси. С първото предложение се цели възбрана на инхаус процедурите и сключването на рамкови съглашения. Вносители на законопроекта са  Делян Пеевски, Йордан Цонев, Мустафа Карадайъ и Хамид Хамид. Според Движение за права и свободи инхаус процедурите пораждат подозрение в обществото и отварят врата към корупционни практики.

С предложени изменения в Закона за обществените финанси депутатите от партията на Ахмед Доган оферират да се забрани харченето на пари от бюджета с държавни постановления. Според вносителите макар че държавните постановления са обществени и се разгласяват на страницата на Министерския съвет, по тях няма спор. Промяната планува Министерският съвет да внася оферти за разноските, а решението да се взима от Народното събрание.

" Неотменно в последните години разобличаваме " модела джипка ", при който се дават на разпоредителите с бюджет, в това число на общините, спомагателни средства с постановления на Министерския съвет. Предлаганите от нас промени поставят завършек на тази процедура, като сходни решения ще се одобряват единствено с акт на Народното събрание ", гласят претекстовете.

Предлагат се  процедури за усъвършенстване на бюджета. Кабинетът ще определя фонд за общините, който ще се обсъжда с Националното съдружие на общините и по-късно в Народното събрание той ще бъде очакван със Закона за бюджета.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР